Erleichtere dein Leben

BitMEX avfyrar efter att USA anklagar Crypto Exchange för att inte förhindra penningbedrägeri

Det Seychellebaserade kryptobörsen, BitMEX, avvisar anklagelser om att det bryter mot den federala lagen om banksekretess.

Amerikanska myndigheter lämnade in anklagelser mot fem BitMEX-operativa enheter och dess företagsägare, Arthur Hayes, Ben Delo och Samuel Reed på torsdag.

CFTC hävdar att BitMEX fungerade oregistrerat i USA och misslyckades med att vidta åtgärder mot penningtvätt. Den civila vägen hävdar också att handelsplattformen olagligt erbjöd upp till 100 gånger levererade futurestransaktioner.

Den populära Bitcoin-handelsplattformen, som nu har sett över 11 miljarder dollar i Bitcoin Evolution-insättningar och samlat in mer än 1 miljard dollar i handelsavgifter, svarade snabbt på CFTC-avgifterna med ett uttalande.

”Vi är starkt oense med USA: s regerings tunga beslut att väcka dessa anklagelser och avser att försvara anklagelserna kraftigt. Vi har alltid försökt att följa gällande amerikanska lagar, eftersom dessa lagar förstods vid den tidpunkten och baserade på tillgänglig vägledning. ”

I sitt pressmeddelande försäkrade BitMEX också användarna att, trots dessa avgifter, skulle plattformens verksamhet fungera utan avbrott och användarfonderna skulle förbli säkra och tillgängliga.

Kommissionen hävdar att även om BitMEX inte har sitt huvudkontor i USA, genereras mycket av handelsplattformens volym av amerikanska transaktioner och är därför föremål för CFTC-reglering.