Erleichtere dein Leben

Bitcoin-on-chainactiviteit stijgt met piekvolumes in overdrachten

Het was een tumultueuze week voor Bitcoin in termen van on-chain activiteit met nieuwe records die bereikt werden voor overdrachtsvolumes en transactiekosten.

Glassnode, de aanbieder van analyses voor de on-chain, heeft de activiteit van het Bitcoin-netwerk van deze week gedetailleerd in kaart gebracht en merkt op dat een aantal mijlpalen en all-time highs zijn bereikt voor verschillende metriek.

Het merkte op dat de pieken in on-chain transactievolume en vergoedingen suggereren dat de recente correctie vooral relatief nieuwkomers op de markt heeft getroffen, en dat de sterke handen sterk blijven.

Het is de vierde keer dat BTC gecorrigeerd is in de huidige marktcyclus, maar de vorming van een lagere low sinds de derde pullback heeft het algemene niveau van angst in het algemene marktsentiment verhoogd.

Overdrachtsvolume BTC hoog

Veel van deze extra activiteit is afkomstig van het Bitcoin-netwerk dat zich door de congestie van de mempool heen werkt als gevolg van de daling van de hash rate van vorige week, voegde het rapport toe.

Er is ook een toename in vraag op het netwerk als gevolg van verkoopdruk in de correctie, die de prijzen tot $47.250 liet dalen op zondag 25 april.

Het merkte op dat het zevendaags voortschrijdend gemiddelde van het overdrachtsvolume nieuwe hoogten bereikte van bijna meer dan $51 miljard afgewikkeld op een dagelijkse basis. Dit is bijna 25% hoger dan de vorige ATH, die eind 2017 kwam op iets minder dan $ 41 miljard.

„Het netwerk heeft nu consequent meer dan $ 10B aan overdrachtsvolume per dag afgewikkeld gedurende een periode van 136 dagen, waarmee de piekduur die werd waargenomen in de bullmarkt van 2017 wordt overtroffen.“

Er is een overeenkomstige daling geweest in het aantal dagelijks actieve adressen, dat in de loop van de week met ongeveer 10% is gedaald. Glassnode schreef dit toe aan een stijging van de gemiddelde transactiekosten, die een nieuw hoogtepunt van $ 54,40 bereikten, volgens het rapport.

Op het moment van schrijven rapporteerde Bitinfocharts dat de mediane Bitcoin-transactiekosten waren gedaald naar ongeveer $17. Dit is gecorreleerd met een herstel van de hash rate, die is teruggekeerd naar 137,23 EH/s volgens de dataleverancier.

Glassnode voegde eraan toe dat BTC miners zijn teruggekeerd naar de ‚accumulatiemodus‘ met hun netto positiewijziging die pieken bereikt die niet meer gezien zijn sinds midden 2018.

Bitcoin Prijs Update

Bij het ter perse gaan, handelde Bitcoin 3% hoger op de dag op $53.800, volgens Coingecko. Sinds de duik van het weekend richting $47K, heeft BTC zich hersteld met 13,8%, maar is nog steeds 17,2% gedaald vanaf de all-time high van $65K op 14 april.

De asset moet nog steeds de weerstand op $55K doorbreken om de uptrend naar vorige highs te hervatten. Zoals gerapporteerd door CryptoPotato, is BTC’s marktdominantie gedaald naar het laagste niveau in 33 maanden, omdat altcoins bullish blijven.